Livsappetit

 

Forsiden

Appe-TIT-lige

Artikler

Bøger/Plakat

 

 

 

Vidste du at der findes CELLEFEDT og DELLEFEDT ???

Det er en enkel og genial klar måde at opdele fedtstoffer på. Mere behøver vi egentlig ikke at vide om fedt.

Der kan jo skrives lange afhandlinger om fedt – og det bliver der godt nok også gjort – det er et yderst spændende og vanskeligt tilgængeligt område. At forstå alt det med de frie radikaler ( som ikke har noget politik at gøre), vide hvad cis og trans-former har med fedststoffer at gøre og hvornår man skal bruge den ene eller anden udgave af olie.

Derfor har jeg taget de to begreber til mig, da de på fineste måde illustrere det budskab, der er vigtigt at holde sig for øje - når vi spiser cellefedt får vi næring til cellerne – og det er livs nødvendigt – det er GODT !
Når vi spiser dellefedt får vi problemer med vægten og kolesteroltallet – det er SKIDT !

I store træk kan man sige at CELLEFEDT findes i den vegetabilske verden : frø og kerner – sesam, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, mandler og nødder, samt i tidsel, oliven og rapsolie. Den form for fedtstof som vi ikke har det store forbrug af her i landet.
Sørg for at købe den bedste kvalitet fedtstof, dvs. koldtpresset, økologisk, jomfruolie, så er du garanteret kvalitet for pengene.

I store træk kan man sige at DELLEFEDT findes i den animalske verden : kød, smør, fløde og mælkeprodukter. Den form for fedtstof som vi ynder at spise meget af her i landet.

Hvad med fisk ? Er det ikke en god fedtkilde ? De flerumættede fedtsyrer fra de fede fisk skulle være rigtig gode. Jo, det er de også, men der er det men ved det, at tungmetaller ophober sig i fedtet på fiskene og da vi ikke laver målinger og undersøgelser på fiskene, før de bliver pakket ind og solgt – såee---- er jeg ikke så tryg ved at anbefale det i større stil.

ET GODT FIF !

Invester´ i en lille elektrisk kaffemølle – kan fås for ca. 100kr. – kværn i den hørfrø og sesamfrø og drys over morgengrøden hver dag – både på børnenes og din egen ---
Det er en eminent fedtkilde og sesamfrøene samtidig en genial kalkkilde – OG så er det den billigste form for sund fedt at servere. Ingen skal tjene penge på at presse olien og fylde på flasker. Husk blot at kværne en lille portion af gangen.

Og når du så alligevel har en kaffemølle i huset, kan du servere en god kop hjemmebrygget kaffe til dit søndagshjemmebag !!

Forsiden

Livsappetit v/Else-Marie Simonsen
Færgegårdvej 88, Strib, DK-5500 Middelfart
tlf. 75 51 40 15  /  20 10 44 59      e-mail:
elsemarie@livsappetit.dk